Chi Neng® Qigong

Er zijn weer wekelijkse lessen! Chi Neng Qigong
Dinsdag-avond van 20.00 tot 21.30u.
Donderdag-middag van 13.30 tot 15.00u.
Donderdag-avond van 20.00 tot 21.30u.
Aanmelden via email aub.

Mini workshop: De Basis, Chi Neng Qigong beginners.
Zaterdag 20 april 2024 van 13.30 tot 17.00u.

Je leert deze middag de basis van Chi Neng Qi gong waarmee we de Qi in het lichaam laten stromen. Dit maakt je lichaam van binnen uit krachtig en tegelijk ontspannen.
De oefeningen zijn geliefd vanwege het krachtige effect op de gezondheid en de rustgevende werking. Ze zijn eenvoudig te leren en het weldadige effect is direct merkbaar.
Deze middag is als een energie douche van binnen terwijl je leert hoe je jezelf kunt opladen en ontspannen. Door mijn trainingservaring kan ik je al snel de essentie van de oefeningen laten ervaren. De theorie heb ik overzichtelijk voor je in een infoboekje gezet.
Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en na het volgen van de workshop kun je gemakkelijk instromen bij de doorgaande lessen.
Deelname aan de workshop, incl. infoboekje kost 50 euro.


Mini workshop: De Body and Mind Connectie.
Zaterdag 18 mei 2024 van 13.30 tot 17.00u.

Een fijne selectie van Qigong oefeningen die de connectie tussen je lichaam en geest vergroten waardoor je mentaal en lichamelijk sterker in het leven komt te staan.
Alle meridianen komen deze middag aan bod waarbij het hele lichaam en de Qi in beweging komt. Dit maakt je lichaam van binnen uit krachtig en tegelijk ontspannen.
Deze dag is dè manier om verdieping in je beoefening te ervaren. Dus heel geschikt voor mensen die al bekend zijn met Chi Neng Qigong of andere bewegingsvormen. Wanneer je lessen volgt is het de moeite waard om af en toe een workshop te volgen. Omdat we iets langer de tijd hebben kunnen we een sterk Qi-veld opbouwen en komt er al snel verdieping in je beoefening.
Heb je die verdieping eenmaal ervaren dan herken en ervaar je dit vervolgens ook in de wekelijkse lessen en/of je thuis oefeningen waardoor je training in een nieuwe fase komt.
Deelname aan de workshop kost 50 euro.


Wat is Chi Neng Qigong.
Bij Chi Neng Qigong (Zhineng Qigong) voer je bewegingen uit die gericht zijn op de doorstroming van energie en het ontwikkelen van innerlijke kracht. Het zijn eenvoudige, effectieve oefeningen die de energiebanen openen. Emotionele, mentale en lichamelijke blokkades worden opgeheven.

Meditatie in beweging voor de westerse mens.
De bewegingen maken je lichaam sterk en soepel en brengen je geest tot rust. Je bent lichamelijk bezig en je focus is gericht op de beweging waardoor een meditatieve staat wordt bereikt zonder dat het voor veel mensen zo moeilijke ´leeg maken van de geest´ nodig is.
Chi Neng Qigong vergroot de concentratie, verlaagt stress, stimuleert de hersenen en versterkt het immuunsysteem. Daardoor werkt Chi Neng Qigong preventief of helend bij ziekten en versterkt het de vitaliteit, concentratie en het uithoudingsvermogen. Ook emotioneel word je sterker.

Leef vanuit je hart
Je leert hoe lichaam en geest op een natuurlijke manier kunnen samenwerken en je werkelijk vanuit je hart kunt leven. Hierdoor leer je evenwichtiger om te gaan met je emoties. Het geeft zelfinzicht en hiermee bewustzijnsontwikkeling.

Ervaar zelf wat Chi Neng Qigong voor jou kan betekenen. Je bent van harte welkom op een kennismakingsles.

Dr. Pang Ming

Chi Neng Qigong is ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Pang Ming die zowel in de Westerse als in de Chinese geneeskunde is opgeleid. Hij is grootmeester in T’ai Chi en Qigong en heeft deze bewegingen terug gebracht tot de essentie. De Chinese overheid heeft Chi Neng Qigong officieel erkend als de meest helende vorm van Qigong.
Les

Er zijn weer wekelijkse lessen! Chi Neng Qigong
Dinsdag-avond van 20.00 tot 21.30u.
Donderdag-middag van 13.30 tot 15.00u.
Donderdag-avond van 20.00 tot 21.30u.
Aanmelden via email aub.

Hoe leer ik Chi Neng Qigong:
Je kunt Chi Neng Qigong leren door het volgen van wekelijkse lessen of door het deelnemen aan een workshop.

De basis van Chi Neng Qigong is relatief eenvoudig en daardoor snel aan te leren. Al snel kun je thuis zelf aan de slag met behulp van een cd. De meer gevorderde niveaus vergen meer trainingstijd en maken duidelijk dat Chi Neng Qigong diep geworteld is in de klassieke Qigong methoden.

Alle lessen worden gegeven door een officieel geregistreerd Level 1, Level 2 en Kinder Chi Neng Qigong instructeur. Voor iedereen is er voldoende mogelijkheid om op zijn eigen niveau verdieping te creëren. Er wordt les gegeven in kleine groepen zodat er veel persoonlijke aandacht is.


opgeven voor een proefles    a.u.b. je naam vermelden.

lesdagen

maandag:
20.00 tot 21.30

dinsdag:
20.00 tot 21.30

donderdag:
13.30 tot 15.00
20.00 tot 21.30

On-line les:
Zie agenda.

Pas na de eerste les beslis je of je de hele cursus wilt volgen!
Ervaringen van cursisten

Elmer Hendrix: "Chineng Qigong kenmerkt zich door het uitvoeren van hele eenvoudige bewegingen. En die eenvoud kan bedrieglijk zijn. Iedere beweging, mits juist uitgevoerd en vooral met de juiste mindset, heeft een diepe werking op lichaam en geest.
Dimphy is absoluut een meester in haar vak. Haar verinnerlijkte kennis creëert een (chi)veld om haar heen die je meeneemt de diepte in en je uitnodigt om te observeren wat er in jou gebeurt. Nooit sturend, altijd uitnodigend. Ik verheug me al op een volgende verdiepingsworkshop."

David Stolze: -3 daagse Opstellingen & Qigong- "Dit weekend als assistent deelgenomen aan het Chi Neng – Qi Gong & familieopstellingen weekend bij Dimphy. Familieopstellingen zijn voor mij al bekend terrein, maar wat ik van Chi Neng – Qi Gong kon verwachten wist ik niet. Ik dacht dat mensen deelnamen aan het weekend om de vormen en bewegingen te leren en te oefenen. Wat een vergissing bleek dit. Zoals ik het beleefd heb, laat het zich het best omschrijven als de Chinese vorm van Emotioneel Lichaamswerk. Mooi om te ervaren hoe deze bewegingsleer de energie laat stromen bij de deelnemers en dit uitnodigt om naar binnen te kijken en daarmee vervolgens naar buiten te komen. Dit heeft mij helpen in mijn kracht en rust te blijven en het heeft zeker ook bijgedragen aan de intensiteit en diepte van de familieopstellingen. Ben blij dat ik er deel vanuit heb mogen maken en ik raad het iedereen aan. Dankjewel Dimphy, alle deelnemers en collega assistenten voor deze mooie ervaring. (mrt 2023)"

Coby: "De effecten van Cnqg gaan steeds maar door. Niet alleen tijdens de oefeningen maar steeds meer in het dagelijks leven. Ik heb een beter contact met mijn lichaam en veel meer rust in mijn hoofd. En dat kan ik heel goed gebruiken omdat ik eigenlijk altijd een gehaast gevoel heb met veel onrust in mijn lijf. Ik sta altijd op de vlug doen stand zeg maar. In mijn hoofd is het ook altijd een drukte met ook nog tinnitus erbij. Door cnqg kan ik steeds meer en beter de dingen vanuit rust en vanuit mezelf ondernemen. En dat is een enorme winst!!"

Marjon: "Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen met Chi Neng Qigong bij Dimphy. Na een individueel coaching gesprek begonnen er al wat kwartjes te vallen. Ik ging zien hoe krampachtig ik probeerde de niet leuke dingen in mijn leven te ontwijken of negeren. Mijn eigen behoeften of wat ik graag wilde in het leven hadden al helemaal geen plaats. Dit gaf me heel veel spanning. Mijn schouders en rug zaten helemaal op slot en ik was ziek geworden op mijn werk.
Het glas was bij mij altijd half leeg en ik voelde me machteloos in hoe het leven me overkwam. Door dagelijks mijn Chi Neng oefeningen te doen kwam er rust en opening. Ik ben een boek over Chi Neng gaan lezen en kreeg handvatten hoe in het dagelijkse leven dingen anders aan te pakken. Twee keer ben ik mee geweest met de 4-daagse workshop van Dimphy dan gaat de verandering snel. Ik ben veel beter in mijn lijf komen zitten. De fysiotherapie is altijd weer verbaasd hoe soepel mijn schouders nu zijn. Ik kan veel beter bij me zelf blijven, voorheen zat ik altijd in m’n hoofd nu kan ik voelen als iets niet klopt of niet goed gaat. Het contact met mijn partner is ook verandert ik kan vanuit mezelf praten zonder de ander te gaan verwijten. Het heeft me zoveel gebracht. Familie en vrienden hebben ook al laten weten echt een verandering in me te zien en dat ik veel rustigere en steviger in het leven sta."

Lieke: "Vanaf mijn 14de heb ik al veel last van buikpijnuikpijn en vermoeidheid. Dit is nooit serieus genomen. Tot op mijn 26ste, toen ik last kreeg van rugpijn en bleek dat mijn nier niet goed functioneerde. In een 8-uur durende operatie zijn toen verklevingen rondom mijn nier, blaas en eierstokken verwijderd, veroorzaakt door endometriose. Inmiddels ben ik 6 jaar verder. Er zijn ondertussen 2 lieve, gezonde zoontjes geboren. De klachten waren (ondanks de operatie) helaas tot een jaar geleden nog dagelijks merkbaar. Via via ben ik bij een diëtiste terecht gekomen die ook gespecialiseerd is in Chinese voedingsleer. Door bepaalde E- nummers te vermijden en niet meer "uit pakjes en zakjes" te koken, ben ik van de buikpijn afgekomen. Maar ik bleef echter moe.. Totdat ik begonnen ben met Chi Neng Qinong. Ik ben volledig van mijn vermoeidheid af, voel me veel energieker en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Inmiddels ben ik 3 maanden zwanger van de 3de. Iets wat ik een jaar geleden niet had durven denken. Dankzij de energie die ik nu heb durf ik het aan om voor een 3de wondertje te gaan!"

Ellen heeft al jaren reuma klachten en deed al aan Tai-Chi, yoga en meditatie maar bij Chi Neng Qigong voelde ze al snel dat het effect heeft op haar lichaam. “Na een dagworkshop kon ik ineens de trap naar de zolder weer op lopen. Ik wist dat er niets lag want ik kon daar al jaren niet naar toe maar ben hem toch helemaal beklommen om het simpele feit dat ik het nu wel kon. Sinds ik de oefeningen thuis regelmatig doe kon ik in de vakantie ook weer 2 dagen wandelen een blije verassing voor mijn vriend en mij”.

Miriam heeft al sinds haar jeugd ernstige hooikoorts klachten. In februari begint ze meestal met haar medicijnen (injecties en tabletten) Dit jaar, sinds ze is begonnen met Chi neng Qigong, heeft ze nog geen medicatie nodig gehad (het is nu juli). 1 keer op een zondagochtend voelde ze een aanval aankomen, ze is toen haar oefening gaan doen van 20 minuten en het zakte direct. Verder is ze dit jaar helemaal klachten vrij. (terwijl het een voorjaar was met veel pollen).

Ans: “Ik was al een tijd bezig met bewustwording en door Chi neng lijkt het alsof het proces op de snelweg is terechtgekomen waar het eerst te voet was”

Bart is Chi neng gaan doen omdat hij door zijn knieklachten niet meer kon hardlopen.Zijn knieklachten zijn helemaal verdwenen en tot zijn grote verbazing is ook de beperking die hij al jaren in zijn schouder had ook weg. Behalve hardlopen is Bart nu ook een gepassioneerd chinenger. Niet alleen vanwege de verbetering is zijn sportprestaties maar ook door de veranderingen die de oefeningen brengen in het dagelijks leven op het gebied van emoties, algemeen welbevinden, keuzes maken, het runnen van zijn eigen bedrijf etc.

Kirsten heeft last van Bekkeninstabiliteit en was echt heel verbaasd over het effect van Chi neng Qigong: Na de 2e les heb ik voor t eerst weer een nacht door kunnen slapen. Andere nachten word ik regelmatig wakker van de pijn en moet ik voorzichtig een andere houding zoeken”.

Thijs is begin twintig en heeft te horen gekregen dat hij de ziekte van Bechterew heeft (een reumatische aandoening van de ruggengraat). Nadat hij begonnen was met de Chi Neng oefeningen ging zijn conditie zo vooruit dat de reuma arts de uitslagen niet vertrouwde en de metingen opnieuw uitvoerde. Zijn borstvolume, lengte van de rug en afstand van de grond (bekende termen voor Bechterew patiënten) waren allemaal vooruit gegaan ipv achteruit.

Anoniem: “Het is gemakkelijker om met mijn gevoeligheid om te gaan. Verhalen van andere mensen komen niet meer zo binnen en ik kan gemakkelijker loslaten. Als ik wel eens blijf malen over iets wat is voorgevallen helpt het me enorm om mijn oefening te gaan doen. Meestal is het hierna een stuk rustiger of ik weet ineens wat ik aan het probleem kan doen”.

Karin voelt zich gewoon veel rustiger, ze had geen duidelijke gezondheidsklachten maar wel een drukke baan die veel van haar vraagt. Nu lijkt het of dingen makkelijker van haar af glijden en keuzes gemakkelijk zijn te maken. Haar hoofd is helderder en haar lichaam meer uitgerust.

Richard: “Al jaren heb ik een erg stijve onderrug en heel regelmatig heb ik ook last van pijnklachten. Nadat ik een speciale oefening voor mijn rug had geleerd heb ik deze een paar weken heel regelmatig gedaan. Het is onvoorstelbaar hoe soepel mijn rug nu is en de pijn is helemaal verdwenen. Het is net of ik nu ook meer ruimte heb gekregen in mijn borst, voorheen wanneer ik me voorover moest buigen tijdens mijn werk kreeg ik heel snel een benauwd gevoel, ook dit is verdwenen”.

Liselotte: “Ik had een tijd lang elke dag mijn oefening van 20 minuten gedaan. Toen was het er een tijd niet van gekomen en was ik elke avond weer heel moe, echt niet van de bank kunnen komen, moe.” Ik dacht: “Nu moet ik toch echt weer beginnen met mijn oefeningen en na 2 dagen voelde ik de moeheid al weer verdwijnen.”
"Een ervaring doet meer dan duizend woorden"


Je bent welkom voor een proefles!
Masterclass

Veel instructeurs lopen tijdens het lesgeven tegen dezelfde twijfels en vragen aan:
Hoe zet ik wat ik geleerd heb om in wekelijkse lessen?
Wat is een goede kennismakingsles?
Hoeveel theorie geef ik in mijn les?
Komt dat wat ik vertel ook werkelijk over?
Misschien heb je andere vragen of begrijp je niet waarom je lessen niet goed lopen. Omdat we merken dat er bij veel instructeurs behoefte is aan praktisch hulp bij het les geven is in overleg met het instituut deze workshop ontwikkeld.

Tijdens deze dag kunnen we met alle soorten lesvragen bezig zijn. Met een kleine groep instructeurs (in opleiding) gaan we uit van de persoonlijke vragen en ervaringen. In een veilige omgeving kun je de twijfels die je in de praktijk tegenkomt bespreken en je vaardigheden oefenen. Je krijgt handvaten mee om op een verantwoorde manier je lessen op te bouwen en te werken aan een professionele houding als instructeur.

Supervisie/coaching

In overleg is het ook mogelijk dat je als gastdocent een les geeft in een bestaande groep cursisten en hier uitgebreid feedback over krijgt.

wie ben ik dan wel...

Logo Ik geef sinds 2007 Chi Neng Qigong workshops en wekelijks lessen (gemiddeld 5 groepen per week). Ik heb een HBO opleiding afgerond voor leraar verpleegkunde en praktijk- begeleider en heb Chi Neng Qigong gestudeerd in China en Europa. Ik heb er enorm veel plezier in om mijn kennis en ervaring te delen.

Dimphy van Alphen
0492 321 562
dimphy@yishi.nl

train de professional

Werk je in het onderwijs, de zorg of dienstverlening en denk je dat bij jou op de werkvloer Chi neng Qigong een mooie bijdrage kan leveren?
Het Train de Professional traject is een korte, intensieve training waarin professionals (bv onderwijzers, therapeuten, verpleegkundigen etc. ) leren hoe zij met de kinderen en of cliënten uit hun eigen doelgroep Chi Neng Qigong kunnen beoefenen. Het doel van de training is dat de professional op een verantwoorde wijze Chi Neng kan inzetten op de werkvloer. Voor deze vorm van Chi Neng is een keuze gemaakt uit de oefeningen zodat het:

  • in korte tijd is aan te leren.
  • effectief is.
  • geschikt is om met een groep in een beperkte ruimte uit te voeren maar ook om in een 1 op 1 situatie mee te werken.
  • te gebruiken is als korte ‘break’ én als complete oefensessie.

Omdat elke doelgroep z’n eigen specifieke kenmerken heeft, wordt er gedurende het traject samen gezocht naar de meest effectieve manier om de oefeningen aan te bieden. Na afronding van de training zijn de deelnemende professionals in staat om binnen het werk kinderen of cliënten te begeleiden in Chi Neng beoefening.

proefles

Eerst uitproberen en ervaren wat Chi Neng is?
Ik kom graag een proefles in de klas of op de werkvloer geven maar u kunt ook eerst zelf een les voor volwassen volgen.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak voor een proefles.

Yishi Chi Neng Qigong
Dimphy van Alphen
Bezuidenhout 10
5427 ER Boekel
T 0492 321 562
dimphy@yishi.nl

Kinder Chi Neng Qigong


Workshop Chi Neng Qigong voor ouder en kind:
woensdagmiddag 30 september van 14.00 tot 16.30u, voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Kosten 20 euro per volwassene (ouder, grootouder, buur, tante etc) en 15 euro per kind.

Een ontspannende, speelse en creatieve workshop waarin jullie allebei Chi Neng oefeningen leren speciaal voor kinderen. Je ervaart op een speelse manier wat Chi Neng voor jou en je kind(eren) kan doen. Het kan je kind helpen te concentreren en kinderen voelen zich rustiger en blijer.
Tussen de oefeningen door maken we gezamenlijk een tijdelijk kunstwerk. Je zult merken dat creativiteit gemakkelijker kan stromen door de eenvoudige oefeningen. Misschien is deze workshop een opstap om straks samen met je kind thuis dagelijks een kleine oefening te doen. Je zult dan versteld staan over de resultaten: sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, concentratie, motorische vaardigheden en gezondheid gaan vaak flink vooruit.
De workshop wordt gegeven door Dimphy (kinder Chi Neng instructeur) en Lieselotte (kunstacademie en instructeur i.o).


Kinder Chi Neng Qigong voor scholen of groepen:
Informeer naar de mogelijkheden!

Kinderen en stress horen niet samen te gaan, toch is dit helaas steeds vaker aan de hand. Na een qigong les besef je weer hoe ontspannen en in balans kinderen van nature zijn.
Er zijn diverse mogelijkheden met oefeningen speciaal voor kinderen en tieners van 5 tot 16 jaar. Met deze effectieve en erkende methode ontwikkelen kinderen een krachtig en positief zelfbeeld.
Kinderen en Chi Neng Qigong is een gouden combinatie. Het is heel mooi om te zien hoe enthousiast en vol overgaven ze de oefeningen omarmen. De resultaten zijn vaak onvoorstelbaar goed. Leerresultaten, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, concentratie, motorische vaardigheden en gezondheid gaan vaak met sprongen vooruit.

contactgegevens

Yishi Chi Neng Qigong
Dimphy van Alphen
Bezuidenhout 10
5427 ER Boekel
T 0492 321 562
dimphy@yishi.nl

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen en je prettig voelt, en geen parfum of andere sterke luchtjes!
Gong

Een gong is een periode van honderd dagen waarin je een oefening elke dag doet. Na een gong zal er resultaat te bemerken zijn op het gebied van gezondheid, vitaliteit en emotioneel welbevinden.

Op het gong formulier kun je de honderd dagen van een gong aftekenen.

gong formulier (pdf)

contactgegevens

Yishi Chi Neng Qigong
Dimphy van Alphen
Bezuidenhout 10
5427 ER Boekel
T 0492 321 562
dimphy@yishi.nl

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen en je prettig voelt, en geen parfum of andere sterke luchtjes!